Proud Mama

Ρολάκια με μοσχαρίσιο κιμά

Η μικρή μου σταμάτησε να τρώει το μοσχάρι. Το πετάει (επιδεικτικά κατα την γνώμη μου!) και αρχίζει ευχαριστημένη το γεύμα της απαλλαγμένη απο την δυσάρεστη θέαση του κρέατος!

Πειραματίζομαι κατά καιρούς για να δοκιμάζει κυρίως και όχι για να την αναγκάζω να φάει μια τροφή. Έτσι, ανακάλυψα αυτη την συνταγή αφου μου ειχε μείνει κιμάς με σάλτσα ντομάτας απο την προηγούμενη ημέρα!

Υλικά:

  • Κιμας μοσχαρίσιος
  • Σφολιάτα
  • Κανέλα
  • Πάπρικα
  • Κρεμμύδι
  • Ελαιόλαδο
  • Τριμμένη ντομάτα


Εκτέλεση

Κόβω το κρεμμύδι, ρίχνω μια κουτ. ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτω το κιμά με φρεσκοτριμμένη ντομάτα.

Πασπαλίζω προαιρετικά σουσάμι.


Το αφήνω να βράσει για περίπου 30′. Οταν «πιεί» όλο σχεδόν το ζουμί του ειναι έτοιμο!
Ανοίγω τα 2 φύλλα σφολιάτας.
Προσθέτω απλώνοντας σε καθε φυλλο τον κιμά και το τυλίγω για να γίνει ενα μεγάλο ρόλο.
Κόβω το ρολό κατά μήκος και προσέχοντας να είναι τουλάχιστον ένα δάκτυλο πάχος.
Βάζω τα ρολάκια σε ενα ταψί με λαδόκολλα


Προαιρετικά τα αλείφω με αυγο με ενα πινέλο και πασπαλίζω σουσάμι.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά (ανάλογα και τον φούρνο).

Καλή όρεξη σε εσάς και το μωράκι σας!

Πως σου φάνηκε η συνταγή; Γράψε την γνώμη/απορία σου στα comments!

Αφήστε μια απάντηση
*
*
*

Instagram

Follow @proudmama.gr

Close
Αρέσει σε %d bloggers: