Proud Mama

Κινέζικη σούπα με κοτόπουλο

Την συνταγή αυτή ξεκίνησα να την μαγειρεύω όταν θήλαζα την μικρή και όλοι μου έλεγαν ότι πρέπει να τρώω πολλές σούπες. Επειδή μου αρέσει να μαγειρεύω ιδιαίτερες γεύσεις, έφτιαξα ένα συνδυασμό της κλασσικής απλής ελληνικής κοτόσουπας σε μια κινέζικη εκδοχή. Νόστιμη και υγιεινή! Μπορείς να την φτιάχνεις και σε παιδιά που δεν τους αρέσουν τα λαχανικά κόβοντας σε πολύ μικρά κομματάκια τα λαχανικά. Θα φαίνεται ένα πολύχρωμο σύνολο γύρω από το κοτόπουλο. Super!

(Για 2-3 μερίδες)

Συστατικά:

  • Φιλέτο στήθος κοτόπουλο (κομμένο σε μπουκίτσες)
  • 2 πιπεριές χρωματιστές (κόκκινη, κίτρινη)
  • 2 κολοκυθάκια
  • Καλαμπόκι
  • 2 καρότα
  • Τουφίτσες από ένα μικρό μπρόκολο
  • Πράσο (μόνο το άσπρο κομμάτι)
  • 2 κουταλιές της σούπας Soy sauce
  • 1 κουταλιά της σούπας κάρυ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Νερό (1,5 λίτρο)
  • Κύβο λαχανικών
  • Χυμό από ένα λεμόνι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο
  2. Προσθέτουμε αλάτι
  3. Προσθέτουμε τα όλα λαχανικά σταδιακά για να πάρουν χρώμα και να δώσουμε γεύση στο φαγητό
  4. Ρίχνουμε 1,5 λίτρο νερό , τον κύβο λαχανικών και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά και να βράσει το κοτόπουλο (θέλουμε να γίνει μαλακό)
  5. Προσθέτουμε την soy sauce και το κάρυ και αφήνουμε να βράσει για άλλα 15 λεπτά
  6. Η σούπα είναι έτοιμη και τρώγεται τόσο ζεστή όσο και κρύα (

*Επειδή δεν έχουμε βάλει ρύζι ή ζυμαρικά μπορείς να την ξαναζεστάνεις, θα είναι το ίδιο ζουμερή!

Αφήστε μια απάντηση
*
*
*

Instagram

Follow @proudmama.gr

Close
Αρέσει σε %d bloggers: